Activiteiten

Activiteiten in de omgeving.

 

Weet dat je in de nabijheid van de vakantiewoning ook kan ballonvaren, golfen, kayakken, klimmen, mini-golfen, mountainbiken, nordic walken, paardrijden, paintballen, raften, skiën, speleologie beoefenen, tennissen, vespa rijden, vissen, waterfietsen, zweefvliegen, zwemmen en zo veel meer.

Kijk op de  site van Ourthe-et-Aisne voor alle details. www.ourthe-et-aisne.be/nl

De Ourthe en Aisne! Deze 2 rivieren en de talrijke beekjes die er vloeien, dragen bij tot een bijzondere charme van deze streek.

De prachtige natuur wordt afgewisseld met pittoreske en verassende dorpen. De legendarische valleien zijn geliefkoosd terrein voor sport en cultuur.

 

De wandeling naar de Kapel van Saint-Thibault  , een kluizenaarsoord, op een heuvel tegenover het dorp Marcourt.  De wandeling, soms vrij steil, loont erg de moeite want van aan de kapel geniet je een prachtig uitzicht over de omgeving. 

Er is ook de wandeling Le Hérou vanuit Nadrin.  Deze wandeling wordt erg aangeraden omwille van de prachtige uitzichten op de kronkels die de Ourthe er maakt.


Grotten van Hotton.  Uitzonderlijk natuurlijk erfgoed van Wallonië, goed voor twee sterren in de Michelingids.  Nu met een nieuw traject (driemaal zo lang en tweemaal zo diep).  En uitgebreid met de Jardin Calestienne - met mooi zicht over de Vallei van de Ourthe - en met een nieuw speelplein. Voor drie sterren in de Michelingids ga je naar de Grotten van Han .  Hier vindt je ook een Wildpark en een 3D speleogame.  Klik op de sites voor de openingsuren.  Beide betalend.

 

Het Museum van de Slag om de Ardennen in La Roche.  De bezoeker ontdekt in dit museum van 1500 m2 meer dan120 poppen van Amerikaanse, Engelse, Duitse en zelfs Schotse soldaten in gevechtsuitrusting, evenals uniformen van veteranen die aan de Slag om de Ardennen deelnamen. Eveneens te bezichtigen : een indrukwekkende verzameling wapens (licht en zwaar geschut), foto's, persoonlijke voorwerpen en uitrustingen die ter plaatse gevonden werden, alsook een twintigtal militaire voertuigen.  Klik op de site voor de openingsuren.  Betalend.

                                                   

Les plus beaux villages de Wallonie, of de mooiste dorpen van Wallonië.

Daartoe behoren oa. Ny en Wéris. Altijd bereikbaar.

Het dorp Ny met zijn traditionele architectuur dankt zijn schoonheid aan de combinatie van natuursteen en water.  Een goed voorbeeld zijn de fonteinen tegen de kerkmuur en de pastorie in kalkbreuksteen.  Het dorp bestaat uit huizen en langgerekte hoeves – waarvan een aantal zijn omgebouwd – die veelal uit de 19de eeuw dateren.  De gebouwen zijn opgetrokken in kalksteen en de aan het oog onttrokken gevels zijn vaak nog in vakwerk.  Trekpleister is de kasteelhoeve (17de eeuw), met zijn enorme binnenplaats, waar IJslandse paarden en "zoutrunderen" worden gekweekt en waarin een artisanale kaasmakerij is ondergebracht.


Wéris is een landelijk dorpje dat heel wat perfect gerestaureerde kalk- of zandstenen vakwerkhuizen telt.  Ondermeer een 17de eeuwse kasteelhoeve.  Maar Wéris is vooral gekend om zijn 2 dolmens (of hunebed)(zo'n 5000 jaar oud) en meerdere menhirs.  Een dolmen is een steenkamer uit de prehistorie die bestaat uit staande draagstenen overdekt door platte dekstenen.  Menhir is een naam die wordt gegeven aan een grote steen, door prehistorische volkeren gebruikt voor het maken van formaties van megalieten (stenen monumenten).


Het middeleeuws centrum van Durbuy.

Ambachten in Durbuy. Confiturerie Saint-Amour. Een ambachtelijk confituurfabriekje waar u twee tot drie keer per week van dichtbij kunt volgen hoe confituur gemaakt wordt. Informeer u vooraf wanneer er confituur gemaakt wordt, zoniet moet je het stellen met een filmpje. Klik op de site voor de openingsuren.

 

Of loop eens langs in de microbrouwerij La Marckloff.  Deze taverne schenkt haar eigen, ter plaatse gebrouwen bier.  U kan op afspraak een bezoekje brengen, maar naar het schijnt vindt de patron het niet erg als je een kijkje in de installaties wil nemen.  De brouwerij heeft geen website maar kun je telefonisch bereiken op 086 211067.  Adres, Rue de Comte d'Ursel 36 in Durbuy. 


Radhadesh, het Château de Petite Somme.  Ontdek de fascinerende cultuur van de Hare Krishna gemeenschap.  Dagelijks zijn er rondleidingen met informatie over het kasteel, het geloof en de culturele achtergrond van de Hare Krishna's. Bereid je voor op reïncarnatie, yoga, meditatie enz. Klik op de site voor de openingsuren. Betalend.


In Rendeux is een moment van puur natuur in het arboretum van Lenoir niet te missen.


Het domein van Hotemme, op 1 km van het station van Barvaux sur Ourthe gelegen, is een groen domein het hele jaar door vrij toegankelijk voor wandelaars die er kunnen wegdromen tussen de weelderige plantengroei. In het didactisch centrum wordt fauna en flora uit de streek in beeld gebracht aan de hand van verschillende biorama's.


Domein van Chevetogne.  Chevetogne ligt midden in een beboste en heuvelachtige streek.  Het domein biedt een mooie verscheidenheid van landschappen en een aantal thematuinen.  Het is een park met een hart voor kinderen met oa. 10 originele en spectaculaire speeltuinen en een "Boerderij voor de kleintjes", het "Dorp van de boomhutten", enz. Klik op de site voor de openingsuren.  Betalend in het hoogseizoen.

 

Kijk zeker ook eens op onzeTips voor Kids pagina. Je hoeft echt geen kind meer te zijn om het naar je zin te hebben in een maïsdoolhof of een safari.
+ Tablad "Links" onder het tablad "Meer..."